FTI:s styrelse och övriga förtroendeuppdrag

 

Ordförande

samt kontaktperson mot företag och utbildare

Boo Engstrand

Boo Engstrand

Är maskiningenjör i botten och har läst teknikinformation på högskolan i Karlstad. Har under åren hunnit med Ericsson, Explicon (fd. Translator), Sigma Kudos (fd. Sigma Information Design), Simonsoft Nordic, och som egen. Arbetar idag som konsult på Devarion i Karlstad.

«Jag är mycket intresserad av framtiden för vår bransch och därför också av FTI och att vi där kan förbereda oss själva och våra kollegor på vad som komma skall.»

bosse@teknikinformatoren.se

Kassör och webb

Stefan Grahn

Stefan Grahn

Har jobbat med teknisk dokumentation i över 20 år, från början för konsultbolag, sedan i egen regi. Uppdragsgivare har varit Knight, ProTang, ABB, Westinghouse, Vattenfall och Autotech. Det har blivit många instruktioner genom åren, men även kravanalyser och kvalitetskontroll. Nu inriktar vi oss på Single Sourcing, ämnesbaserad skrivning.

”Dokumentation har ofta varit något ”nödvändigt ont”, men trenden är på väg att ändras. Företag börjar inrätta avdelningar för teknikinformation , det är glädjande. Jag ser fram emot att genom FTI vara med och bidra till att lyfta fram teknikinformationen i fler företags organisationer.”

stefan@teknikinformatoren.se

Sekreterare

Jennie Bergström

Studerade produktutveckling på högskolan och började då hålla på med det som jag senare förstod var teknikinformation. Har sen 1997 jobbat med det på olika konsultföretag, nu jobbar jag på Autotech Teknikinformation. Har under åren haft många olika roller men mest har jag jobbat med projektledning samt förbättringar av arbetsprocesser och information.

”Vill vara med och försöka se till att teknikinformatörer blir bättre på att ta plats i de organisationer där de är verksamma. Att man slutar se instruktioner och användbarhet som något nödvändigt ont utan något som istället kan göra att kunderna väljer just din produkt.”

jennie@teknikinformatoren.se

Vice ordförande och internationella kontakter

Björn Nord

Björn har en lång och gedigen arbetserfarenhet inom teknikinformation från flera olika branscher. Björns bana inom teknikinformation startade när han studerade teknikinformation på Karlstad Universitet. Därefter har Björn arbetat med uppbyggnad av dokumentationsstrukturer på bl.a. Schneider Electric och General Electric. Björn har erfarenhet från eftermarknadsutveckling och eftermarknadskoncept för kunder inom tillverknings- och telekomsindustrin. Björn har också arbetat med informationsanalyser och mjukvarudokumentation. Idag arbetar Björn som Digital Aftermarket Manager på Combitech AB.

”Jag ser en utmaning i att ta teknikinformationen framåt och få en tydligare koppling till produktens hela livscykel.
Människan, beslutsstöd och tillgänglighet!

bjorn@teknikinformatoren.se

Styrelseledamot

Gary Manders

gary@teknikinformatoren.se

 

Styrelseledamot

Maria Plavin

maria@teknikinformatoren.se

Maria är 47 år och ursprungligen från Helsingborg. Hon har arbetat inom IT som tekniker och nätverksansvarig sen ’96.
Teknikinformation i olika skepnader har hela tiden varit väldigt viktigt för Maria. Dels för att säkerställa optimal och effektiv driftmiljö, men också för att hjälpa användarna att kunna få det resultat man behöver och förväntar sig från IT-stöden. Så 2016 bestämde hon sig för att ta tjänstledigt ett år för att plugga till Teknikinformatör hos Hermods. Efter utbildningen flyttade hon tillbaka till Sollentuna för att fortsätta arbeta för Ragn-Sells, denna gång som kvalitetsansvarig och processledare för IT-avdelningen.
På sin fritid är det resor, handarbete och att läsa som är de stora intressena för Maria. Pga ledgångsreumatism blir det också många vändor på gymmet.

Övriga förtroendeuppdrag

Revisorer

Stellan Abramson, revisor
Hans Sundgren, revisor
Ingrid Nelsson, revisorsuppleant
En plats som revisorsuppleant är vakant.

revisorer@teknikinformatoren.se

Valberedning

Kim Brising (sammankallande)
Johan Anglemark
Rose-Marie Hellqvist

valberedningen@teknikinformatoren.se

Övrig information

Föreningens adress

Föreningen Teknisk Information
Box 74
432 07 Veddige

Föreningens bankgiro

834-4012
(OBS, ej för medlemsavgifter)

Föreningens organisationsnummer

818501-2658

Medlemsavgifter

Hanteras av Föreningshuset SEDAB som skickar ut avier och följer upp inbetalningarna.

Kontonummer för Föreningshuset

Bankgiro 880-1003
Plusgiro 88 01 00–3